Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.09.2016 15:50:37 - Kara

WTC a Barnevernet

Dobrý den pane Zdechovský. V mém posledním příspěvku Kniha odborníků VUT Brno III jsem Vám položila několik nových konkrétních dotazů. Říkáte, že jste již na ně odpověděl. Není tomu tak, na tyto své otázky jsem odpovědi nenašla. Přidám k nim otázku další a doufám, že mi konkrétně odpovíte na všechny bez strkání hlavy do písku: která důvěryhodná média a kteří seriózní a nezávislí odborníci zveřejnili posouzení a rozbor studie komise a ztotožnili se s jejím oficiálním závěrem?
Vážím si Vás za to, jak se angažujete ve věci neoprávněného odebírání dětí Barnevernetem, jak zveřejňujete a vyvracíte jejich lži. A představte si, že jsou lidé, kteří Vám, ani ostatním zainteresovaným lidem (p. Mach, paní Chalánková) nevěří, informace v médiích považují za konspirace a je pro ně jedinou pravdou pouze tvrzení Barnevernetu, který jediný přece do toho nejvíc vidí a on jediný tedy dělá pravdivé a správné závěry.No chápete to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.09.2016 21:46:46 - Tomáš Zdechovský

Dobrý den, děkuji za Vaši podporu ve věci Norska. Kauza Barnevernet se ale opravdu velmi liší od WTC. V norské kauze se sám přímo angažuji a  získal jsem vlastním úsilím do té doby neznámé informace z první ruky. Bohužel existují také zdroje namířené proti Barnevernetu, které nicméně dělají (nejen) mému úsilí dělají medvědí službu, protože obsahují nepravdivé informace a jedná se bohužel také o konspirační zdroje. Bojuju za to, aby se o BV informovalo kriticky, ale zároveň se pracovalo jen s ověřenými a pravdivými informacemi. Před svým zvolením jsem dlouho pracoval  velmi úzce spjatém s médii a vím, jak důležité je důkladně si ověřit informace.

Pokud jde o 11. září, nemá smysl se k tomu už dále příliš vyjadřovat. Oficiální vysvětlení má většinovou podporu (např. profesor českého původu Zdeněk Bažant). Naopak podpora tzv. „alternativních vysvětlení“ je naprosto okrajová. Pokud by ti, kdo oficiální verzi zpochybňují měli pravdu, muselo by to vyjít najevo už dávno. Když se provalila aféra Watergate, provalí se zcela jistě i cokoli dalšího. Problémem zdrojů podávajících tzv. „alternativní vysvětlení“ 11. září je jejich velmi pochybný charakter. Takové studie zpravidla nebývají publikovány v normálních recenzovaných periodicích protože příspěvky nesplňují požadavky kladené na vědecké články. Profesor Thomas W. Eagar z MIT např. říká, že zastánci konspiračních teorií užívají obrácený vědecký postup. Nejprve určí, co se stalo, pak odstraní všechna data, která odporují jejich závěrům a poté prohlásí svá zjištění za jediné možné závěry. 

S pozdravem


Tomáš Zdechovský