Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.09.2016 20:53:36 - Patrik Skála

Dohoda s Tureckem

Dobrý den pane Zdechovský

Každý den čtu kolik stovek a tisích migrantů zase dovezla cestovka Frontex od Lybijských břehů.Po půl roce fungování dohody s Tureckem jsem dnes četl že bylo vráceno 70 migrantů.Není to za ty 3 miliardy výpalného od Evropských občanů trošku málo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.09.2016 10:34:33 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Skálosměšujete tady dvě věci. Dohoda s Tureckem má zadržovat pouze nelegální migranty, snažící se dostat do Evropy přes Turecko, a ne ty, které pronikají severoafrickou cestou. Na turecké trase se příliv migrantů opravdu velmi výrazně snížil, což považuji za obrovský úspěch. Samozřejmě je ale potřeba dohodu udržet a přimět Turecko, aby zadržovalo nelegální migranty i nadále. Jinak Frontex lidi od libyjských břehů nedováží, protože působí pouze u evropských břehů. "Dovážení" je činností různých nevládních organizací. I přesto, že počet lidí, kteří se dostávají italskou cestou, je zhruba na stejné výši jako loni, počet migrantů po přihlédnutí k číslům z "řecké" cesty znatelně poklesl. Viz data  zde: http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php S pozdravemTomáš Zdechovský