ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2016 23:38:52 - Jan Dvořáček

Morálka

Opravdu se považujete za morálně způsobilého soudit paní Čáslavskou, která se už nemůže bránit? Zabila snad paní Čáslavské někoho? Ona si nevážila svých rodičů? Jak to víte? Oháníte se Desaterem a sám ho porušujete.
Berete jméno Boží nadarmo! (2. přikázání)
Jak víte, že nutila pana prezidenta Havla, aby udělil jejímu synovi milost? Byl jste u toho?
Víte, že se po rodinné tragédii psychicky zhroutila a na řadu let se stáhla z veřejného života a musela se léčit?
Neměl byste spíše ocenit její statečný postoj v době normalizace (odsoudila okupaci, podepsala 2000 slov a nikdy svůj postoj neodvolala) a to jak reprezentovala svou vlast? Ale, co čekat od člověka, který v době vrcholné normalizace vstoupil do KSČ a tím musel okupaci své země vojsky Varšavské smlouvy schválit? Je mi z vás smutno.. A ještě jedno biblické: "Kdo je bez viny, ať první hodí kamenem!" Když už jste se nedokázal povznést nad majestát smrti, měl jste raději mlčet.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.09.2016 8:39:27 - Jan Veleba

 Ale pane Dvořáčku, už zase? Víte, přečtěte si moje odpovědi na dotaz PL znovu a srovnejte si to v hlavě. Ještě jednou a naposled - kdo vychoval svého syna, který zabil svého otce a neprojevil nad tím skutkem lítost, ten nemůže být morální autoritou.

A pokud se týká toho KSČ, tak se zkuste o tom pobavit s druhým nejvyšším vojenským hodnostářem NATO generálem Pavlem. Ten je sám sobě nepřítelem, dříve slouha Varšavské smlouvy, nyní čelný velitel NATO. V KSČ samozřejmě byl a jak to, že to na této vrcholné pozici nevadí?