JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.09.2016 19:28:44 - franta czexit

volby cizinců v zastupitelstvech

Co si myslíte o právu cizinců, i mimounijním, volit v našich volbách?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.10.2016 20:14:36 - JUDr. Miroslav Antl
Obecně (a osobně) s tím nesouhlasím. Nesouhlasím ani se soudními rozhodnutími, která umožnila volební právo cizinců v obecních volbách občanům EU i s přechodným pobytem v České republice. Takže se mi nelíbí ani snahy o rozšíření volebního práva na další cizince, s trvalým a přechodným pobytem včetně cizinců mimo země EU, například z Ruska, Turecka, Afriky, Asie a Ameriky. Doufám, že se takový návrh pana ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera k nám do Senátu PČR ani nedostane – a pokud ano, tak, že neprojde. Naštěstí je postoj MV coby „legislativního garanta“ (zatím) k těmto návrhům negativní. Při současné (a budoucí) invazi muslimů by to mohlo znamenat i „právní pohromu“ pro Čechy… Vy se nepochybně v této problematice orientujete, ale pro další čtenáře uvedu články z České justice a z tohoto webu PL:

http://www.ceska-justice.cz/2016/08/vlada-projedna-zda-budou-ceske-starosty-volit-cizinci-ze-zemi-mimo-eu-nejvetsi-zajem-maji-rusove

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cizinci-k-volbam-zavelel-Jiri-Dienstbier-Maji-pravo-take-ovlivnit-co-se-tu-deje-vzkazuje-450140

Další argumentace snad není třeba… Takže závěrem použiji hesla z historie bitev ze Španělska: „No pasarán!“, ale i z Francie: „Ils ne passeront pas“. Tedy, snad tyto legislativní ataky „NEPROJDOU“…! :)