Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.09.2016 15:20:31 - JamesBond

ANO, bude líp. Ale pro koho?

ČSSD ale také slibuje výhody jen pro někoho, a to na úkor jiných. Proč si třeba nesnížíte platy a nedáte je na důchody? Proč byste měli dostávat peníze na asistenty a další provozní výdaje, když máte tak vysoký plat? Abyste vám zbylo na kupování odpustků jako Stupčukovi, mohli jste je rozhazovat za své PR jako Hašek nebo použít k podplácení a korupci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.09.2016 20:05:09 - Ing. Antonín Seďa
Hluboce se mýlíte a vy to víte. Za prvé ČSSD je jedinou reálnou politickou stranou, která kope za občany ČR. To, že podporuje svobodu a solidaritu je přece v pořádku. Pokud roste národní bohatství, pak je logické, že sociální demokraté usilují o přerozdělení k těm chudším a potřebnějším. Ona totiž stabilita společnosti je velmi důležitá i pro ty bohaté a miliardáře. Za druhé, je logické, že pokud rostou platy ve státní a veřejné sféře, je dobře, že rostou platy i politikům. Ti přece zastupují občany a jsou pod drobnohledem veřejnosti. Připomínám, že zákonodárci měli zamražené zvyšování platů od roku 2003. A také jsem přesvědčen, že je třeba hodnotit i zodpovědnost a z pohledu jiných zemí EU nejsou platy našich politiků nic mimořádného. Za teřtí, byla to ČSSD, která prosadila nárůst průměrného důchodu o 308 Kč a to mimo valorizaci. A pokud bychom si snížili platy, a je jedno zda o 5% či 10%, pak by se jeden důchod zvýšil o koruny. Tohle přece není řešení, ale pouze populismus. Řešením je zvyšováni platů a mezd, zvyšování důchodů apod. Odměňování politiků je řešeno zákonem a vždy je možno zákon změnit. Nemyslím si, že plat asistenta (a je jedno zda máte jednoho či deset, vždy se jedná o jednu částku) je vysoký, naopak. Výše platu se má odvíjet od výkonu a od zodpovědnosti a proto připomínám, že politik nemá píchačky a nepracuje pouze osm hodin denně. Nevím, proč narážíte na kupování odpustků, financování PR, podplácení či korupci. To si prosím vyřiďte s konkrétními osobami, ale nikoliv se sociální demokracií. Protožeže její program je programem pro všechny občany České republiky. A je zajímavé, že vždy musíme řešit problémy, které tady zanechaly předchozí pravicové vlády. A toto úsilí berou občané jako jistou samozřejmost. Přitom by si ČSSD zasloužila větší podporu, protože hájí veřejný zájem.