Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.10.2016 21:23:50 - havlicek

Collaborative software v EU

Dobrý den, Pane Teličko,
myslíte si, že by pro rozhodování v EU měl přínos nějaký centralizovaný collaborative software,který by pomohl vybrat optimální variantu nejen politikům,ale také odborné i laické veřejnosti?Uživatelé by příspěvky v diskuzi hodnotili především podle toho,zda použité argumenty někdo další ověřil,zda se příspěvek drží tématu,a koneckonců i to,jak moc se příspěvek líbí.V příslušné rozpravě by příspěvky byly řazeny podle tohoto hodnocení,s rostoucím počtem uživatelů by se tedy diskuze spíše zpřehledňovala.Každý návrh by měl 3 rozpravy–komentování výhod,komentování nevýhod a sekci otázky a odpovědi.Tady by předkladatelé návrhů by mohli odpovídat jen na nejlépe hodnocené otázky.Používání takovéto aplikace by mělo vést ke kvalitnějším a rychlejším celoevropskými rozhodnutím a k většímu pocitu sounáležitosti občanů s rozhodnutími EU,který se dnes postupně vytrácí.Pokud by se aplikace osvědčila,tak by se dala nabídnout i nižším samosprávám.
Děkuji
Jan Havlíček

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2016 17:13:56 - Pavel Telička
Dobry den, pane Havlicku,

Děkuji za Vas zajímavý příspěvek. V zásadě souhlasím s Vašim implicitním názorem, ze politické debaty jsou často nevecne, bezbrehe a neefektivní. Nicméně asi na ne nemůžeme aplikovat software, byt Vami promyšlený. Neni to reálné a asi bychom tim i potirali některá zásadní pravidla. Presto mi dovolte ocenit Vasi konstruktivní iniciativu.
S pozdravem PT