Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.10.2016 22:31:52 - Damph

Taxi pro migranty + nefungující dohoda s Tureckem

Stále jen kritizujete Itálii, oprávněně, a tvrdíte že EU toho moc nezmuže. A co takhle kdyby Frontex posílal ty migranty tam odkud vypluli a ne do Itálie, proč tohle EU nezmuže když je to její agentura? Proč i on dělá tuhle blbost a podle slov paní z Frontexu ještě dlouho dělat bude?
Další věc - jaktože počty vrácených migrantu z Řecka do Turecka jsou mnohem nižší než počty příchozích? Mělo to být přece kus za kus. I tady se budete vyhýbat přiznání že EU někde udělala chybu?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2016 11:40:30 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,bohužel to není tak jednoduché. Ať chceme nebo nechceme, nejdříve je třeba lidi zachránit a pomoci jim. Řada z nich mnoho dní nejedla. Pak až je teprve možné přikročit k dalším opatřením. Navracení je ale bohužel vždy problém. Záleží vždy na dohodě s domovskými zeměmi a dalších věcech. EU proto nyní bude s africkými státy jednat. 
Jinak v Turecku systém "kus za kus" opravdu nefunguje úplně dobře, ale vinu nese především Řecko: http://archiv.ihned.cz/c1-65458500-recko-nezvlada-vracet-uprchliky.  Je to v podstatě stejná situace jako v Itálii, kdy země, která je "první na ráně," nedokáže zajistit vymahatelnost práva. Na druhou stranu se ale v Řecku snížil příliv migrantů o 95 %, což považuji za úspěch. 
S pozdravemTomáš Zdechovský