Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.10.2016 9:42:08 - Cenzura bude

Oceňuji vás za odvahu diskuze a přátelství s marxistou

"Nejsem proti socialismu či marxismu. Pokud jde o sociální ekonomii, tak i když jsem buddhistický mnich, jsem marxista. Ale naprosto jsem proti leninismu," prohlásil tibetský duchovní vůdce dalajlama na debatě na Filozofické fakultě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze v roce 2011. O tom, že se dalajlama se přiznal k víře v učení německého myslitele Karla Marxe, jehož teorie daly základ socialismu a komunismu, informovala už v roce 2010 renomovaná agentura AFP při jeho návštěvě New Yorku. "Marxismus má morální etiku, zatímco kapitalismus je pouze honba za ziskem," prohlásil tehdy dalajlama. Vezmete si z tohoto ponaučení a začnete spolupracovat s komunisty i na parlamentní, senátní či vládní úrovni?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.10.2016 21:58:29 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
k dialogu jsem připraven, ostatně vidíte zde, že ho vedu. Ale spolupráce s komunisty možná není. Jejich ideologie je zatížená velkým množstvím násilí a nespravedlnosti, od něhož se dosud nedokázali distancovat.