Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.10.2016 19:38:24 - Evropa v čudu

Dalajláma - marxista, kritik kapitalismu, kritik USA, přítel Putina atd...

Dobrý den. Nedávno jste přijal na oficiální návštěvu tibetského Dalajlámu, který se dlouhodobě netají tím, že je marxista a který odsuzuje kapitalismus. Zřejmě vám musí též imponovat, že Dalajláma letos v červnu pochválil ruského prezidenta Putina za boj proti terorismu a že řekl, že dnešní krize na Blízkém východě je důsledkem politiky Obamovy vlády a Saúdské Arábie. Jistě musíte mít radost i z Dalajlámových slov, že se Německo nesmí stát arabskou zemí a že uprchlíci by se měli vrátit zpět do svých zemí. Předpokládám, že vám zřejmě imponuje i teokratický despotismus tibetských mnichů, který byl před čínskou okupací v 50. letech pro většinu Tibeťanů nesnesitelný. Pokud tomu tak není a nejste příznivec marxismu ani Putina, tak proč jste Dalajlámu přijal? Jen kvůli tomu, abyste si mohl kopnout do svých politických oponentů v Česku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.10.2016 22:52:15 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
přijal jsem tibetského dalajlámu proto, že se jedná o představitele významného duchovního směru a jako ministr kultury mám ve své kompetenci mj. i církve a náboženské společnosti.