Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2016 10:39:22 - FrenFajn

Dalajláma

Dobrý den, jaký je postoj ANO k Dalajlámovi? Stojíte spíše na straně ústavních činitelů a ztotožňujete se s jejich prohlášením, nebo na schůzce Hermana s Dalajlámou nevidíte nic špatného? Může nebo nemůže setkání vládních činitelů s Dalajlámou negativně ovlivnit obchodní vztahy mezi ČR a Čínou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.10.2016 10:16:02 - Prof. RNDr. Jiří Zlatuška, CSc.
Český export do Číny meziročně v prvních 8 měsících klesl(!) o 5 procent (http://www.euro.cz/byznys/cesky-export-ztraci-tempo-rust-zpomaluje-1310106). Nemyslím si, že by to mohla spravit servilní a podlézavá prohlášení, resp. peskování za obyčejnou slušnost přivítat hosta. 
Zpráva BIS za rok 2015 obsahuje pasáž (https://www.bis.cz/vyrocni-zprava890a.html?ArticleID=1104#_Toc378162429): "Čínské diplomatické, zpravodajské a ekonomické entity se soustředily na využití úspěchů z předchozího roku a intenzivně pokračovaly v rozšiřování a kultivaci (pro)čínské vlivové infrastruktury v české politice a ekonomice." Ti čtyři podepsaní zjevně dobře vědí, ke komu a proč se chtějí lísat, resp. proč reagují jako vazalové. 
Čtyřka je navíc v čínské kultuře nešťastné číslo, vyslovuje se podobně jako "smrt". Aspoň na tohle špatné znamení si mohli dát pozor, když už je jim jedno, že vypadají jako cvičení poslušní psíci v cizích službách. Dobře také, že se aspoň někteří z tohoto Gangu čtyř nepřipojili k odmítnutí vyznamenat člověka, který přežil Holocaust, které je z hlediska slušnosti mnohem skandálnější, než prosté prskání kvůli slušnosti - v tom vidím záchvěv zbytků obyčejného lidského studu, jenž je v tomto případě zcela namístě.
--Jiří Zlatuška