Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2016 14:18:49 - Cesna

zahraniční návštěvy

Prezident se účastnil zahraniční cesty organizované ruským podnikatelem a přítelem Putina. Cesta nás stála 300.000. Jaký byl její přínos? A není pokrytecké kritizovat Hermana za to, že se jako ministr kultury, který má na starosti i církve, sešel na svém úřadě s duchovním představitelem? S ruským podnikatelem se jiné politické špičky nesešly, na rozdíl od Dalajlámy, tak proč tolik povyku, včetně prohlášení ústavních činitelů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2016 8:25:05 - Ing. Antonín Seďa
 Hodnotit přínos cesty pana prezidenta na konferenci na Rhodosu nechci hodnotit, protože jsem tam nebyl. Nicméně obecně mohu říci, že jakákoliv diskuse s vrcholnými či vlivovými osobami je dobrá. Co se týče nákladů, tak doufám, že těch 300 000 Kč šlo z kapitoly prezidentské kanceláře. Otázka vyjádření ústavních činitelů vůči setkání ministra Hermana s tibetským vůdcem je složitější. Protože problém není v tom, že se ministr setkal s představitelem církve, ale to, že tento představitel je ztělesněním odboje Tibeťanů za nezávislost a oficiální vládní zahraniční politika uznává nárok Číny na Tibet. Proto tohle prohlášení. Přiznám se osobně, že si myslím, že toto prohlášení bylo nadbytečné a opravdu nikomu a ničemu nepomohlo. Naopak daleko více upozornilo na setkání ministra české vlády s Dalajlamou.