PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.10.2016 21:56:24 - nejsem xenofob

pravomoci německé policie

Dobrý den pane poslanče v posledních dnech je dost probírané téma změny pravomocí německé policie na českém uzemí a česká televize odvisílala reportáž,podle které to vypadá,že nemecká policie bude rozhánět demonstrace,můžete nějak blíže specifikovat co je na tom pravdy ale nejlépe,kdyby jste mohl poslat i odkaz k tomuto znění zákona,docela mě to zajímá,děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.10.2016 4:08:32 - PhDr. Zdeněk Soukup

Jedná se o rozšíření dohody mezi českou a německou policií, podle které mohou obě složky na území sousedního státu například sledovat podezřelá vozidla, která přejela hranici. Mohou si také vypomáhat při akcích, kdy dochází k ohrožení lidských životů. Dohoda je reciproční. Já na ní nevidím nic špatného. Podobné dohody existují mezi hasičskými záchrannými sbory obou států, mezi zdravotními záchrannými službami i mezi horskými službami. Žijeme v otevřeném schengenském prostoru, hranice jsou téměř nehlídané. To přináší spoustu výhod, ale také rizik, například v boji proti zločinnosti. Dohody policií dvou spřátelených států vnímám jako adekvátní reakci na podobná rizika.

Dohodu najdete na: http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=492&CT1=0