Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2016 13:52:17 - laco

To už máte takový strach?

21. října tohoto roku ohlásil ministr vnitra Milan Chovanec zřízení útvaru boje proti dezinformacím. Nová organizační složka Chovancova úřadu začne pracovat od příštího roku a podle slov jeho zřizovatele bude mít za úkol “bránit šíření nepravdivých nebo zavádějících informací a propagandy”. To už máte z občanů takový strach, že jim v mediální sféře budete servírovat pouze informace, které se vám hodí do krámu? Proč nenecháte na občanech, aby si sami rozhodli o tom, co je zavádějící informace či propaganda nebo nepravdivá zpráva. Informačních zdrojů k posouzení dané informace je na internetu dostatek. Nebo je vašim cílem z nás, občanů, opět vytvořit tupohlavé prvomájové stádo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2016 8:31:44 - Ing. Antonín Seďa
 O zřízení nového útvaru MV opravdu nic nevím neb nejsem členem Výboru pro bezpečnost a ani jsme tuto problematiku neprobírali na jednání PK ČSSD. Nicméně nemohu s vámi souhlasit s tezí, že se bojíme občanů. To opravdu není proti občanům, ani proti svobodě vyjadřování namířeno, ale má to naopak sloužit k zajištění bezpečnosti země. Mimochodem za to jsou politici a vláda placena. Hybridní válka nejsou totiž pouze neoznačení "zelení mužíci", ale také zaujímá kybernetický boj a kybernetické ohrožení či propagandu, šířenou po sociálních sítích, a zaměřenou například na snížení důvěryhodnosti veřejnosti ke svých ústavním činitelům, politickým stranám, EU či NATO. A naše zpravodajské služby ve svých každoročních zprávách mají důkazy o takto vedené propagandě. A souhlasím s vaším názorem, že občané by si měli udělat svůj obrázek a svůj názor o pravdivosti či nepravdivosti informací. Ale k tomu musejí mít informace správné a ne zavádějící či lživé. Ale jistě se na vznik tohoto útvaru a na náplň jeho práce zeptám pana ministra osobně.