Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.10.2016 15:51:35 - Damph

Proč na EU používáte jiný metr?

Takže stále nevidíte co píšete. Do Italu se pustíte ale do EU to ne. Když Italové nevrací migranty jak by měli tak jim to vyčtete ale když přijde řeč na EU (Frontex) tak to vracení najednou nejde a je se na co vymluvit. Stejně i dohoda s Tureckem - vyjednala ji cela EU , ale je to chyba Řecka že jo. To že by měla mít EU na starost zajištění personálu na vyřízení azylovych řízení jste nezmínil. Proč se nechováte objektivně? Jste proti bezvizovemu styku s Tureckem, kvotam, kritice plotu, dělaní taxi migrantum, atd. Tak proč se tak bojíte EU kritizovat jako třeba dejme tomu Petr Mach? Taky tam pracuje ale nebojí se kritizovat za nesmysly, někdy až za šílenosti co se tam vymýšlí. Přišel byste o místo nebo o co?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.10.2016 23:16:42 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Černochu, děkuji za dotaz. Psal jsem o tom v tom přechozím
a. Nečinnost EU jsem nikdy neomlouval a pokud čtete mé články, tak jsem poměrně jasný kritik. Nicméně po dohodě s Tureckem čísla mluví jasně:

Celkový počet migrantů přicházejících na řecké ostrovy ve východním Středomoří klesl minulý měsíc na 2 960, téměř 24% méně než v srpnu a tvořily sotva 2% hodnoty od září 2015. 
V prvních devíti měsících roku 2016 celkový počet migrantů, kteří přijeli na řecké ostrovy v Egejském moři poklesl, o téměř 60% na celkových 167 200. Většina z nich dorazila v prvním čtvrtletí roku 2016.
A řada těchto lidí, kteří nesplnili podmínky, již jsou zpátky v jejich vlasti - více jak 27.000, kteří se dobrovolně, nebo za doprovodu policie vrátila.

Takže pokud bych za tohoto stavu jako Petr Mach kritizoval EU, byl bych okamžitě označen za troubu. Je potřeba znát čísla a rozumět kontextu. A to on často nerozumí. Kritizuje věci, aniž by znal podstatu a zda tam pracuje nebo ne nebudu komentovat. Ale podle mě to, že někdo vystoupí před televizní kamerou, není práce. Ta se odehrává úplně někde jinde. A pokud s něčím nesouhlasím, mohu to změnit pozměňovacím návrhem. A udělal to? Co myslíte?
Přeji hezký den a více té objektivity ;-)
S pozdravem Tomáš Zdechovský
PS: O své místo se opravdu nebojím!