Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2016 10:49:36 - laco

Zvoní hrana ČSSD?

Z názoru voliče ČSSD: " ČSSD nepropadla ve volbách proto, že se moc stará o seniory, neschopné a nespokojené, ale proto, že opustila kořeny, na kterých vznikla a stala se z ní prachobyčejné středová liberální strana, která neví, čí zájmy by měla vlastně hájit. Ona už se stala stranou liberálů. A po veletočích sociální demokracie po minulých parlamentních volbách (migranti, inkluze, církevní restituce, odhalení zákulisí privatizace OKD) to spočítali voliči celé ČSSD. Pokud se ČSSD nevzpamatuje a nevrátí se ke svým kořenům, nečeká ji nic jiného, než osud ODA, VV a dalších podobných spolků." Co říkáte názoru tohoto bývalého voliče ČSSD i s ohledem na prohlášení vašeho předsedy, že se ČSSD bude více zaměřovat na mladého středového liberálního městského voliče.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2016 8:39:15 - Ing. Antonín Seďa
 Osobně si vážím každého názoru a souhlasím s tím, že by sociální demokracie měla více trvat na dodržování svého volebního programu a to bez ohledu na současnou vládní koalici. ČSSD jako nejstarší česká politická strana je politickou stranou levicově středovou a tudíž má i své liberální a také levicové křídlo. Tohle není nic neobvyklého v podobných stranách v EU. Například britská Labour party má od trockistů své křídla k pravicovým liberálům. Výzva pan předsedy a premiéra ČSSD nesměřovala k tomu, že opustíme naše voliče a nebudeme plnit svůj levicový program, ale směřovala k tomu, že k dosažení třiceti a více procent je nutno oslovit svými tématy mladé voliče a obyvatele velkých a větších měst. Ta témata mohou být i levicová, například dostupnost bydlení pro mladé, kvalita vzdělávání, boj proti nezaměstnanosti mladých, ale také ekologická témata apod. Mohu vás ubezpečit, že ČSSD si plní svůj předvolební program, i když připouštím a sám to často kritizuji, že některá témata byla zbytečně a často sdělovacími prostředky zvýrazněna. Třeba inkluze, migranti či reorganizace policejního útvaru.