Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.10.2016 10:48:43 - Sardinka

zvací dopis

Jak vy vnímáte tzv. zvací dopis? Zaregistroval jste v některé jiné zemi v EU takové ponížení? A co je horší, jaké dozvuky celí návštěva dalajlámy má. Jedno pozitivum ale vidím, lidé, kterým bylo dění ve státě lhostejné, se o něj začínají zajímat, protože se tu opravdu něco nevídaného. Nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.10.2016 15:36:27 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,pokud máte zvacím dopisem na mysli Prohlášení čtyř nejvyšších ústavních činitelů o vztazích s Čínou, vyjadřoval jsem se k celé situaci už několikrát na svém facebooku a ve svém posledním rozhovoru pro PL: "Jsem členem delegace Evropského parlamentu pro Čínu, a proto velmi reakce Číny chápu a znám. Nicméně my také Číně nediktujeme, s kým se může a nemůže setkávat. A pokud ministr kultury odpovědný za církve a náboženství se setká s jedním z duchovních vůdců této církve, nemůže a nesmí to být předmětem jakéhokoliv diplomatického sporu. Prostě je to běžná záležitost, která se děje všude v demokratickém světě."
Zvací dopis není ničím jiným než obyčejným podlézáním Číně. Takové jednání považuji pro jakýkoli suverénní stát za naprosto ostudné a nepřijatelné. Proto jsem rád stejně jako i  Vy, že se o věc  zajímají i někteří lidé, kterým je jinak veřejné dění spíše lhostejné. S pozdravemTomáš Zdechovský