Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2016 9:12:15 - filomena

a i kdyby ...

Vážený pane ministře,
věřím, že prezident nepodmiňoval, pouze z mnoha úctyhodných nevybral dle své oprávněné logiky osobu téměř neznámou a v ČR nežijící. Ale i kdyby…. Proboha, vždyť současná politika je téměř výhradně založena na "handlu": vy uděláte či naopak neuděláte to či ono - my za to podpoříme, umožníme, či naopak ruku pro onoho nezvedneme. Tomu nás učí politici.Ovšem u nich se tomu říká konstruktivní vyjednávání, koaliční potenciál atp. Pokud by ale tento princip uplatnil prezident, jde o vyhrožování, resp.zločin hodný gilotiny. Přitom pocta neudělená jednomu člověku je oproti "handlům" politiků s dopadem do života lidí jistě méně závažná. Můžete mi tento „dvojí metr“ vysvětlit? Ono pokrytecké „že je to něco jiného“ neobstojí. Princip je totožný, situace srovnatelná.
Děkuji Marie-Filomena, Praha

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.10.2016 22:03:53 - Mgr. Daniel Herman
Vážená pisatelko,
politiku, která by byla založena na nečestném kupčení odmítám. Z vlastní zkušenosti Vám mohu říci, že tomu tak není. I politiku lze dělat poctivě.