RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2016 15:07:37 - Brexit

Pane europoslanče

Stěžujete si, jak jste znepokojen pasivitou a neschopností EU ochránit své občany. Co ale děláte pro změnu. Kdo může udělat pro změnu víc, než vy, když v Bruselu sedíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2016 22:09:22 - RNDr. Luděk Niedermayer
 Dobrý den, nejsem si vědom, že bych si na Vámi zmíněné věci stěžoval. Naopak se domývám, že v posledních dvou letech z “Bruselu” přišla řada dobrých opatřeních, která by měla pomoci zabezpečit ochranu evropských hranic (Evropská pohraniční a pobřežní stráž), zamezit masovou migraci (Dohoda s Tureckem) a chránit občany EU před hrozbou terorismu (jmenná evidence cestujících u mezinárodních letů). Byl bych, ale rád, pokud by se dařilo snadněji členským zemím nalézat společné řešení závažných problému současné doby. Problémy současnosti nelze vyřešit izolacismem a stavěním zdí.

Rád bych Vás také ujistil, že ve své roli Evropského poslance přistupuji odpovědně ke každému legislativnímu návrhu, který by vedl ke zlepšení ochrany evropských občanů. Obraná a bezpečnostní politika i zahraniční politika jako taková, je ale ve velké míře v kompetenci členských států (vlád členských zemí – ministrů obrany, ministrů vnitra). Na evropské úrovni se o těch politikách tedy rozhoduje v Radě EU (schůze ministrů obrany/vnitra všech členských zemí) a politický směr jim udává společné jednání všech premiérů/prezidentů členských zemí na Summitech EU.

Se srdečným pozdravem,

Luděk Niedermayer