Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.10.2016 23:20:28 - laco

Vyznamenání p. Bradymu

Panu Bradymu je 88. let, tedy se narodil v r.1928 a v době obsazení naší republiky v r.1939 mu bylo celých 11. let . Za války se dostal jako Žid s rodiči a o 3 roky mladší, jedinou sestrou Haničkou, do Terezína a pak do Osvětimi, kde mu rodiče i sestra v r.1945 zahynuli. V té době přežil z rodiny pouze on a to mu bylo 16 let. Za 4 roky, v roce 1949, ve věku 20 let emigroval z Československa do ciziny, kde žije již 67 let. Čím se tento člověk zasloužil o to, aby mu bylo předáno vysoké státní vyznamenání v porovnání z těmi, kteří prožili koncentrační tábory a po tom co se vrátili, pracovali na obnově válkou zničené země a neutíkali do ciziny? Za jaké činy byl pan Bredy vyznamenán poslaneckou sněmovnou i předsedou vlády ČR? Budete in memoriam postupně vyznamenávat státními vyznamenáními všechny české občany, kteří byli zavřeni v koncentračních táborech a byli zde popraveni či pobyt v táboře nepřežili?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.10.2016 7:21:24 - Ing. Antonín Seďa
 Problém není v tom,co vykonal. O tom existují záznamy i popis aktivit pana Bradyho ,který po celý život bojoval proti totalitě. Problém je v tom,že se o mnohých hodinách neví nebo nikdo takového hrdinu na vyznamenání nenavrhl. Rozhodně s vámi souhlasím, že i mezi námi chodí lidé kteří,kteří zažili stejné hrůzy nacismu či vykonali hrdinské skutky. To,co je důležité je umět je najít a jejich život a činy představit široké veřejnosti.