Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa Miroslava Sládka

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2016 22:01:15 - Maftík

Trest smrti

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat ohledně trestu smrti. Republikáni totiž chtějí jeho znovuzavedení - je to uvedeno v programu na webu sprrsc.cz. Hodně lidí by asi bylo pro zavedení trestu smrti, ale v článku 6 bod 3 Listiny základních práv a svobod se píše "Trest smrti se nepřipouští". Chtějí tedy republikáni tento bod z Listiny základních práv a svobod zrušit? Resp. chtějí i její celkovou revizi?
Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2016 16:35:39 - Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa Miroslava Sládka
Dobrý den,chceme vyhlásit referendum o znovuzavedení nejvyššího trestu za zvlášť závažné zločiny jako je například vražda dítěte. Pokud by se občané v referendu vyslovili kladně podnikli bychom příslušné kroky. Listina je základním pramenem práv a svobod, ale není možné upírat právo naší společnosti zbavit se třeba teroristů, sadistických vrahů a pedofilů nebo si myslíte, že je máme desítky let živit s rizikem, že budou propuštěni na nějakou pochybnou amnestii? A co pozůstalí. Trestat je lidské, odpouštět božské, tak doufám, že nám bůh odpustí.