Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2016 16:08:52 - známka

To myslíte vážně?

Dosud jsem vám téměř vždy rozuměl i když ne vždy souhlasil, ale nyní jste asi úplně mimo a nevím, co vlastně chcete. Válku USA s Ruskou federací, nebo co?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2016 16:59:53 - Ing. Jiří Dolejš

 Donald Trump byl kandidátem republikánů, tedy silně konzervativního směru, který dal americe prezidenty jako Reagan, Bush a pod. A i na některé republikány byl Trump dost extrém. Jeno recepty jako redukce státu přerozdělování s pomocí daní či deregulace finanční sféry jsou typicky pravicové recepty. Jeho projevy v kampani byly prodchnuti častým šovinismem a sexismem.  Možná na to slyší extremizující se střední vrstvy. Tohle ale prostě levice obdivovat nemůže. A nepomůže jí to ani při hájení evropského daleko sociálnějšího modelu oproti dravcům mulipolárního světa

Dělat  z Trumpa mírotvorce je myslím vrchol naivismu, tohle nebyl souboj  stran války a míru, to byl souboj s představitelkou stagnace s vazbou na oligarchy a oligarchou který jde do politiky příjmo a také se jako oligarcha-miliardář chová. Nejde o hlas rozumu ale o zneužití zoufalého protestu člověkem který se nebude štítit rozdávat Američanům zbraně a zajatce brutálně podrobit waterboardingu a pod.  A zřizovat dvojí občanská práva. Izolacionalismu pak obecně nepovažuji za odpově´d na globalizaci.  nevytváří ani tolik šance jako rizika a to i pro další vývoj Evropy, která není připravena a  bude muset urychleně na geopolitické nejistoty reagovat  

Obdiv k Trumpovi je typický zejm. od představitelů nacionalně populistické scény (Wilders, le Penová), kteří ho budou chtít použít jako ikonu. A také naší české konzervativní pravice.  Samozřejmě že vztah USA a Ruska bude nadále konkurenční a Trump bude zbrojit až se z něj bude kouřit. Rozhodující vliv mají v USA korporátní zájmy a ne jeden člověk v Bílém domě. Vše jiné je jen propaganda pro naivky. nebo myslíte že se e zde chystá nový pakt Molotov Riebetrop ? určit ne - uvídíte po nějaké době že Trump není nositelem pozitivní změny ani náhodou.