Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2016 10:21:55 - laco

Jízda s kopce?

Stávajícího ministra zdravotnictví, Svatopluka Němečka, má ve funkci nahradit ředitel nemocnice v Motolu, pan Ludvík. Tento ředitel nemocnice zhruba před šesti lety zaváděl v Motolské nemocnici systém tzv. "kulichů", tj. pacientů, jimž má být poskytnuta nadstandardní péče a to za možnost podpory těchto společensky a politicky vysoce postavených pacientů při získávání finančních prostředků pro nemocnici. Jedná se tedy o určitý druh korupce - něco za něco. Bude, dle Vašeho názoru, nový ministr v těchto svých "kulišárnách" pokračovat i ve své nové funkci? Neobáváte se toho, že prováděný proces výměny ministrů (Chvojka a Ludvík za Němečka a Dienstbiera) přispěje k tomu, že v nastávajících parlamentních volbách bude vaše strana dále pokračovat v sestupném trendu v získávání voličů ČSSD?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.11.2016 17:26:43 - Ing. Antonín Seďa
 Výmněna členů vlády je v pravomoci pana předsedy vlády a je také jeho zodpovědností, zda výše jmenovaní budou úspěšnější, než jejich předchůdci. Nicméně si nemyslím, že tato výměna 11 měsíců před volbami přispěje k lepšímu či k horšímu výsledku. ČSSD je úspěšnou vládní stranou, ale má problém. Ten je v tom, že za prvé neumí své vládní výsledky prodat a za druhé je málo viditelná na veřejnosti. Ať již v médiích či vůbec. To jsme viděli i v předchozích krajských volbách. A opravdu to není pouze o penězích, ale o aktivitě. Co s etýká nového ministra zdravotnictví, tak tzv "kulichy" zaváděl někdo jiný a ten byl již pravomocně odsouzen, pokud si dobře pamatuji. To, že byl ředitelem nemocnice je problém, ale on o tom opravdu vědět nemusel. Nechci se jej zastávat, ale na panu Ludvíkovi je vidět odbornost a vykonaná práce. Například výstavba či rekonstrukce dětského oddělení na Bulovce. A o tom, zda trend propadu přízně voličů bude pokračovat či nikoli, rozhodnou občané a také straníci. Zda si uvědomí problémy a ty budou řešit a postaví se k ním čelem. Já jsem optimistou, protože ČSSD je jedinou demokratickou stranou, která zaručuje svobodu, demokracii a spravedlnost.