MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.11.2016 18:22:39 - tomas.moukes2

Sociální bydlení je umyslně nastaveno tak, aby zvýhodnovalo romy před bílými, přiznává oficiálně vláda

Vláda v oficiálním vládním dokumentu Strategie romské integrace ( str.61) přiznává, že schválně nastavila nároky na sociální bydlení tak, aby zvýhodnila romy před bílými. Za více dětí máte větší nárok získat byt ( což reálně třeba tady v Brně reálně platí, kdy za děti máte body navíc při získávání bytu), přitom romové mají více dětí, takže je to zvýhodnuje. A ještě se tam vláda chlubí, že je to naoko etnicky neutrální, přitom si tam ještě napíše, že ví, že to zvýhodní romy, protože mají početnější rodiny, viz. "Tento přístup, etnicky neutrální, by mohl mít velký pozitivní dopad na romské rodiny.".
Samozřejmě počet sociálních bytů je omezen, takže pak na osamělé bílé lidi se nedostává. Takže pak se nelze divit, že na ulici jsou samí bílí bezdomovci, ačkoliv romové jsou sociálně slabší, takže počet romských bezdomovců by měl být tak 15-20%. To Vám nevadí podporovat extrémně rasistickou českou vládu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.11.2016 8:58:28 - MUDr. Jiří Koskuba

Vážený pane,
již jsme spolu o podobné problematice komunikovali. Ono to souvisí.
Nuže budu velmi, velmi stručný. Má odpověď je: "jak kdy".

S pozdravem jk