Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.05.2012 13:48:02 - Ferdinand

svoz odpadů a jejich placení

Pane náměstku od nového roku je možné zvýšit platby za odvoz a likvidaci odpadu na 1000,-Kč. Udělá to i město Most?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.05.2012 14:56:18 - Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

Svoz odpadů zůstane v Mostě i letošním roce na stejné úrovni jako doposud. Tedy - občané města nebudou za svoz a likvidaci komunálního odpadu platit nic. Za ně platí magistrát města ze svého rozpočtu. Stručně řečeno.

Naší snahou bude tendo trend udržet, byť samozřejmě přiznávám, že to bude težší(klesá daňová výtěžnost a přerozdělování sdílených daní do rozpočtů měst a obcí) nicméně domnívám se, že argumenty typu - " teď budeme moci lidem zavést placení odpadů či zvýšit cenu za svoz odpadů" jsou mylné.

A mylné jsou proto, že i kdybychom zavedli placení svozu a likvidaci odpadů, či zvýšili částku, tak na to doplatí jen ti poctiví spoluobčané. Protože by nám enormě narostl počet neplatičů. Už s nynější novelou vymáhání pohledávek(lapidárně řečeno dluhů) tak, jak je "zavedlo" ministerstvo spravedlnosti, dalo do rukou chronickým neplatičům v podstatě nástroj proč neplatit například jízdu "na černo" v prostředcích městské hromadné dopravy apod. A když si k tomu připočtete skutečné důsledku vládních škrtů na obyčejného občana, nárůst DPH, cen energií, a tak dále, tak vůbec o takovémto kroku ani nepřemýšlím.