Jan Birke

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.11.2016 20:23:42 - mzxy

Soukromé firmy zubytečně odčerpávají peníze státu,. zřejmě jde o záměr politiků

Pane poslanče, proč musí mýto v ČR vybírat soukromá firma? Co kdyby MDCR zřídilo příspěvkovou organizaci, která by to zajišťovala? Ušetří se tím stovky milionů které zůstanou státu.

Stejným způsobem by MDCR mělo zajistit i provozování "centrálního registru vozidel". Za jeho "provozování" vyplatilo už víc jak 300 milionů Kč....Ušetřené peníze mohlo použít k rozvoji samotného systému, který celá léta odsouvá a odsouvvá, protože není schopno zorganizovat výběrové řízení na nového provozovatele podle zákona....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.11.2016 21:30:52 - Jan Birke

Děkuji za dotaz.
Stát bohužel nedisponuje takovými technologiemi (ani experty), aby mohl sám bez pomoci externích firem takové systémy provozovat. Pokud by se rozhodl jít cestou provozovat je sám, musel by vybudovat vlastní infrastrukturu, najmout odborníky atd. Upřímně řečeno neumím si představit do jakých nákladů bychom se dostali. I soukromé firmy si na určité věci najímají externí dodavatele.

Klíčové je, aby stát dokázal tyto firmy a služby, které zajišťují, důsledně kontrolovat a vymáhat jejich plnění.