Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2016 10:04:33 - laco

Volič, dav, lůza

Pan Martin Schulz, předseda Evropského parlamentu na téma britského referenda o vystoupení z EU řekl: “Není filosofií EU, aby dav rozhodoval o svém osudu“.
Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker ve vší vážnosti směrem k premiérům členských států EU v květnu 2016 prohlásil: “Příliš posloucháte své voliče. Chovejte se raději jako Evropané na plný úvazek“.
Jaký je Váš názor na postavení voliče (davu) v souvislosti s výše uvedenými prohlášeními dvou nejvýše postavených politiků Evropské unie? Myslíte si, že přijde doba, kdy své voliče budou čelní političtí představitelé nazývat nejen davem ale i třeba lůzou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2016 10:25:25 - Ing. Antonín Seďa
 Já osobně jsem bytostně demokrat a snažím se podle toho chovat. Nevím,zda výše uvedená vyjádření nejsou vytržená z kontextu, ale povinností politika je lidem naslouchat. A pokud nemá občan pravdu,pak mu to musí umět politik vysvětlit a přesvědčit jej o pravdě své . Pokud to nedokáže ,pak není ten správný politik a spíše by se měl zamyslet sám nad sebou . Pojmy dav či lůza se používaly v revolučních dobách,kdy se lidé dali velmi dobře ovládat. I dnes existuje propaganda,zaměřující se na ošálení  občanů. Ale v současné době si každý člověk může ,pokud chce, sehnat své informace a podle nich si utvářet názory. Takže v případě obou zmiňovaných pánů bych si, jak se říká ,raději paměť před vlastním prahem.