MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2016 19:58:19 - tomas.moukes2

Co zavést přímou volbu a odvolatelnost ombudsmana?

Ombudsman má hájit práva lidí, zastávat se jich atd. Nebylo by teda logické zavést jeho přímou volbu a odvolatelnost? Dnes Šabatová ani omylem nehájí práva lidí, kteří si ji platí, naopak šikanuje ředitelku pod záminkou, že nechtěla umožnit nosit muslimce šátek. Pak se tu dozvídáme, že i další školy mají problémy s muslimy, ale bojí se ozvat, aby se na ně nevrhli "aktivisti", viz. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/431136/muslimove-v-ceskych-skolach-chceme-hidzaby-prestavky-na-modleni-i-modlitebny.html ( sice je to blesk, ale pravda to asi bude). Kdyby byla odvolatelná, tak by si to vůbec nedovolila.
Představuji si to takto: Lidi by společně s nějakými jinými volbami volili v jednokolové volbě ombudsmana na 4 roky. Pokud by funkci vykonával špatně, sesbírali by určitý počet podpisů - třeba 100 000- pak by byla nová volba, do které by se mohl přihlásit i původní ombudsman. Když se přímo volí prezident, tak proč ne ombudsman, který tu má být pro lidi? Co si o tom myslíte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2016 21:27:53 - MUDr. Jiří Koskuba

Vážený pane,

a co jinak: Potřebujeme vůbec ombudsmana?
S úctou jk