Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2016 18:23:11 - Ing. O. Vojtěchová

Kritika či debilita - upřesnění odpovědi 2. dotazu

Pane poslanče a jak jste myslel praktické uplatnění toho, že je na společnosti aby se projevy dostaly do mezí slušnosti? a prosím o odpověď zda podpoříte doplnění ochrany symbolů státu do přestupkové části TZ (jako normu chování demokratické společnosti). děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.11.2016 5:07:03 - Ing. Antonín Seďa
 Praktické uplatňování meze slušnosti a morálky je nutno vyžadovat každodenně .Přiznávám ,že tohle nelze sankcionovat na základě trestního řádu či přestupkového řízení . Ale ať jíž v politice ,v zaměstnání či v běžném životě lze na projevy neslušnosti nejen poukazovat,ale je i kritizovat. A tady by měli jít příkladem politici na všech stupních , měli by se do toho zapojit žurnalisté , novináři či inteligence. Ale i sami občané ,kteří rozhodují ,kdo z politiků je má zastupovat, na co se budou dívat v TV, co budou poslouchat či číst. To,co je důležité ,je se nebát a nekrást ,jak řekl první tehdejší československý prezident T.G.Masaryk. A také je důležité oponentům nadávat, ale snažit se je přesvědčit argumenty. Otázka státních symbolů je pro mne jasná. Já si jich vážím a budu vážit, ať jíž na Pražském hradě sedí kdokoliv. Nicméně nemohu podpořit jejich hanobení jako trestný čin. Proto jsem nepodepsal návrh zákona. Pokud hanobení státních symbolů bude pouze přestupem, pak takový zákon podpořím.