Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2016 11:53:37 - takjo

ČT

Dle názoru velké části obyvatel ČT informuje jednostraně o situaci ve světě.Zmiňuji Kosovo,bombardování Srbska,tvrzení USA o jaderném potenciálu v Iráku a mnoho dalších přehmatů našich tzv.západních spojenců.Určitě jako vzdělaný politik ČSSD tušíte,kam mířím.Myslíte si jako senátor Veleba,že je nutné zrušit poplatky a situace v ČT je už neúnosná?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.11.2016 19:50:20 - Ing. Antonín Seďa
 Oddělil bych zrušení koncesionářských poplatků od objektivity zpravodajství . Když se poplatky zaváděly ,tak jsem byl jeden z mála poslanců ,kteří byli proti. Ale to je historie. Nicméně si myslím,že veřejnoprávní televize i rozhlas musí poskytovat vyvážené a objektivní informace. A pokud tomu tak není,pak musí zasáhnout rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Já bych veřejnoprávní statut nerušil ,ale umožnil bych omezenou reklam,protože nechci,aby se poplatky zvedaly, což se jíž avizovalo. Televize i rozhlas bez poplatků by musel platit stát a pak by to byla státní televize se vším všudy. A tomu hlediska vyváženosti vůči soukromým médiím by nebylo dobře . Nicméně souhlasím s názorem,že vyváženost informací a objektivita stále veřejnoprávní televizi i rozhlasu schází .Podle mne je to dáno věkovým složením redaktorů a komentátorů . To by se mělo změnit.