Mgr. Vítězslav Jandák

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2016 14:29:11 - Koníčková

omezování svobody projevu

Proč jste vy osobně podepsal návrh komunisty, který omezuje svobodu slova? A co karikatury nebo satira, ty by na prezidenta byly také zakázané? Nebo kde je hranice? A budu moci říc na hlavu státu vůbec něco negativního? Vezmete svůj podpis zpět, jako někteří nebo si stojíte za tím, že nás vrátíte o čtvrt století zpět?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2016 12:07:24 - Mgr. Vítězslav Jandák
 Dobrý den,svůj názor samozřejmě budete moci říci kdykoliv. Obdobný zákon platí jak někteří uvádí ve 14 zemích (někde se uvádí dokonce ve 23 zemích) Evropské unie. Dokonce v Německu bylo za urážku hlavy státu odsouzeno 1000lidí.Takže tímto návrhem zákona nevidím žádný návrat k papaláštví, ale ke srovnání legislativy s ostatními zeměmi EU.Další názory, že to bude bránit politické soutěži, jsou nesmysl. Během kampaně budou moci odpůrci protikandidáta říkat cokoliv, avšak po volbách je třeba respektovat volbu většiny a ctít výsledek. Ukázal to například Robert DeNiro, který byl v amerických volbách odpůrcem Donalda Trumpa a prohlásil, že by mu nafackoval. Po Trumpově zvolení se ho novináři zeptali, zda skutečně půjde Trumpovi nafackovat, tak odpověděl (necituji doslova), že teď už to udělat nechce, protože je to JEHO prezident.