Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2016 15:12:16 - Velíšková

Integrace muslimů do Evropské společnosti: výsledek = terorista

Dobrý den,
výsledkem integrace muslimů - jak víme s další generací se stávají radikálnější a násilničtí až k bodu, kdy se stanou teroristi. Otázkou je, zda vůbec lze integrovat muslimy. Ve Velké Británii totiž zjistili, že to nelze a dokonce se hovoří o tom, že chtít integrovat muslimy do evropské společnosti je zločin - viz. Londýnský muslimský starosta. Takže se ptám, proč se pořád mluví o tom, že lze neintegrované integrovat?
V Německu se vydali opačnou cestou, integrují se nemuslimští Němci do muslimské kultury - viz. modlící se křesťané v mešitách, islámské školky, které se řídí pravidlem šária atd. Jen se ptám, proč muslimové nejdou do muslimských zemí? Hodně mluví o tom, že chtějí zde vzdělání, ale zároveň zde vytváří islámské školky, chtějí islámské univerzity, kde se chtějí vzdělávat islámu atd. Takže z toho my vypadla jen jedině jedna věc, a to je válka formou džihádu. Když tak utíkají, proč ne do muslimských zemí? Je jich přes 57 ! Tají nám snad politici muslimskou válku ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.11.2016 20:03:30 - Ing. Antonín Seďa
 Je to velmi složitý problém. Jsou země a v nich města ,která vůbec nemají s integrací problém . Na straně druhé ,existují země a města která,kde se integrace nepovedla. Vámi uváděný při9ad starosty Londýna naopak ukazuje,že zde se integrace povedla. A také je třeba říci,že je rozdíl mezi radikálním islámskou a mezi muslimem. Považovat všechny za účastníky svaté války je hloupost. Nicméně politický islamismus představuje ideologií,která je nebezpečná. Tak jako je nebezpečný terorismus. Strach z islamizace chápu ,ale u nás nehrozí. Problémem je dávání do souvislosti migrační krizi s nebezpečím terorismu že strany radikálů ISIL Ano,je nutno bojovat proti těmto radikálům, pokud možno na jejich území. Ale varoval bych před snahou paušalizovat a nazývat všechny muslimy dzihádisty. Za prvé to pravda není a za druhé to vytváří nepřátelství mezi národy i spoluobčany.