Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.11.2016 17:48:39 - karaluch

Dezinformace

Tak to jste mě, pane poslanče naštval, a pořádně. Klidně konstatujete, že víteo lhaní médií a nic s tím nemíníte dělat. Tak za co platíme Vás i ty média, především čt. Za lhaní a nicnedělání? Jak kontroluje parlament činnos mediálních rad? Koho tam volí? A kdy hodláte sjednat nápravu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2016 16:18:25 - Ing. Antonín Seďa
 To mne mrzí, že jsem vás naštval. Pravdou však je, že veřejnoprávní média nejsou média státní, jak se zřejmě domníváte. Poslanecká sněmovna sice volí podle zákona velkou a malou radu, ale její členy navrhují rozličné organizace. A po pravdě přiznávám, že některé členy znám pouze z jejich životopisu. Nicméně se tento zákon má změnit tak, že do těchto rad bude moci navrhovat i parlament. Protože teď sice máme právo volby , ale nikoliv nominovat. A vůbec ne kontrolovat činnost mediálních rad. Pouze můžeme neschválit rozpočet ČT. Přiznám se, že jsem dlouhodobě kritický vůči objektivitě veřejnoprávních médií, ale nemám legální možnost, jak zasáhnout. Jsem divák či posluchač tak jako vy, a opravdu nezávislé rady se chovají až moc nezávisle. A co se týká dotazu, zaco poslanece platíte. Tak to za dvě věci. Za zákonodárnou, chcete-li legislativní činnost, a také za kontrolní činnost vůči exekutivě, to znamená vládě. A obě tyto činnost si plním se vší odpovědností.