Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.11.2016 10:38:11 - Valentin Dobrotivý

Ve spolupráci s Evropskou komisí vstříc k světlým zítřkům, aneb kupředu levá do padesátých let

Evropská komise navrhuje, aby každý mladý člověk do 25 let měl zaručeno, že bude mít zaměstnání. Ne, to není vtip! http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/stat-povinne-najde-mladym-prvni-praci-diktuje-brusel_406525.html
Komunisté u nás v padesátých letech zavedli tzv. umístěnku – dokument obsahující údaje, podle kterých byl umístěn absolvent vysoké školy nebo výběrové odborné školy do konkrétního podniku. Tehdejší soudruzi zkrátka věděli nejlépe, jak řešit problémy společnosti podle potřeb tehdejšího státního národohospodářského plánu. Takový podnik pak musel absolventa zaměstnat a poskytnout mu nejen vhodné ubytování, ale i cestovné a náklady na stěhování. Píše se rok 2016 a soudruzi v Bruselu naše staré praktiky oprášili.
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/blog.aspx
Nechcete udělat v životě něco užitečné a těm vašim eurosoudruhům z Brusele vysvětlit, že u nás už něco podobného za bolševika bylo a jaksi se to neosvědčilo?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.12.2016 16:59:36 - Karel Schwarzenberg
Děkuji mnohokrát. Bohužel už nejsem ministr zahraničí, nýbrž pouze opoziční poslanec, takže už do Bruselu nejezdím. Doporučuji Vaše návrhy a přání poslat naším europoslancům, kteří jsou činní v Evropském parlamentu, ministru zahraničí nebo ministru práce a sociálních věcí,  jejichž úřady o těchto otázkách rozhodují.