Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.11.2016 11:57:41 - RIA-BRAVO

Zdravím-tak co,už jste se dovzdělal ohledně islámu?

Pokud ne,nabízím článek...pravyprostor.cz/ach-ten-islam-jeho-vzdelanost-a-tolerance/...a ještě mám jeden dotaz.Byl jste na stránkách MV ev.č.642794 a formulář 7601011042794,kde se píše o tom,že naše vláda ROZDÁ peníze českých daňových poplatníků(konkrétně 520 milionů Kč,-)v roce 2017-19 na integrační program pro začlěňování????To vše v současné době,kdy různí diletanti vypisují výzkumy,jak si musí pracující ušetřit do důchodu 3 miliony Kč,-jinak se jim velmi zle povede???Víte vy vůbec-tam v tom parlamentu nebo v tom vašem bufíku,jaké mizerné jsou platy "dolních milionů občanů"????Ale vy mějte i tak hezký,nezkažený den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2016 9:46:42 - Ing. Antonín Seďa
 Předně, jako poslanec i vedoucí Stálé delegace do PS NATO, mám možnost cestovat i do zemí, kde mají problém s teroristy (Izrael) či do muslimských zemí (Turecko, Maroko, KSA). Takže mám docela kvalitní informace i to, jaké je soužití mezi křesťany či muslimy v jednotlivých zemí, zda zasahuje náboženství do politiky či jaký je rozdíl mezi islámem jako náboženstvím a islamismem, jako politickým učením. Takže ano, myslím si, že mám jasnou představu i o možnosti či nemožnosti integrace těchto menšin do společnosti, včetně té naší. Co s etýká integračních programů, pak ty slouží právě k tomu, aby integrace lidí, kteří požádali a získali azyl v naší zemi, proběhla řádně a spořádaně. A prosím netýká se to "pouze" muslimských uprchlíků, jak chcete tvrdit, ale zejména osob z Ukrajiny či Balkánu. Mimochodem počet muslimů, kteří získali či si požádali o azyl n české republice se pohybuje v desítkách a nepředstavují žádné nebezpečí. Současná vláda si totiž uvědomuje nebezpečí možné infiltrace bojovníků ISIL do těchto uprchlíků a proto se důkladně tito žadatelé o azyl prověřují. A naše země má, na rozdíl od jiných zemí schengenského prostoru velmi přísné azylové zákona i migrační politiku. A co se týká vaší narážky na poslaneckou sněmovnu, tak vás mohu ujistit, že vím moc dobře jak se žije občanům v naší zemi, a to nejen zaměstnancům, seniorům či rodinám s dětmi. Máte pravdu, že národní bohatství se nerozděluje spravedlivě a ČSSD si to uvědomuje. Proto se snaží zvyšovat minimální mzdu, důchody či platy ve státní a veřejné sféře. Proto neúspěšně navrhovala sektorové daně. Proto obnovila pravidelná jednání  tripartity i konzultace s odbory. Ovšem tlak na zvyšování mezd musí být plošný a zejména ze strany odborových organizací a samotných zaměstnanců. Vláda v tomto tlaku může být nápomocná a také sociální demokracie podporuje větší solidaritu ve společnosti. Přiznávám, že něco se již podařilo, ale jsme v koaliční vládě, a třeba takové ANO 2011 je proti navyšování daní či zvyšování důchodů či minimální mzdy. ČSSD si plní svůj program a stojí na straně občanů České republiky.