Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.11.2016 10:33:51 - Ten vzadu

Zajištění míru v Evropě a zajištění bezpečnosti.

Dobrý den, ve vaší odpovědi tazateli Murian mě zaujalo, že jste byl jen pověstný kousíček od toho, abyste řekl, že kdo chce mír, musí zbrojit. Ale budiž. Dovolte mi v tom pokračovat. Já bych se chtěl zeptat ne na nějakou hybridní válku, ani na to, proč je za ní vydávána válka občanská na Ukrajině, proč se tedy nezbrojí, ale na to, jak se s vaším voláním po míru a bezpečnosti v Evropě slučují stovky tisíc ilegálních migrantů v Evropě, miliardy, která na ně (místo na to zbrojení) vydává právě vámi zmíněná EU, která je má z daní od evropských daňových poplatníků. Co si mají o vás myslet oběti migrantů, ať již znásilněné, okradené, pozůstalí po zavražděných... tohle je podle vašich představ ta bezpečnost a mír v Evropě? Necítíte za ně alespoň trošku odpovědnosti? Nebo jste v táboře těch, kteří říkají, že je to daň za demokracii a svobodu? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.11.2016 16:12:07 - Ing. Antonín Seďa
 Předně spojujete vnitřní a vnější bezpečnost. Já jsem členem Výboru pro obranu, tudíž se zabývám vnější bezpečností, tedy obranou země. A opravdu jsem si nevšiml, že je Česká republika v současné době ohrožena uprchlickou krizí, za kterými zůstávají oběti migrantů, jak píšete. To za prvé. Za druhé, ochrana vnějších hranic schengenského prostoru je věcí té které země., která má tuto hranici. Naše země si plní své úkoly z pohledu ochrany letišť, protože jsme uprostřed Schengenu. Takže pokud někoho vyzýváte k zodpovědnosti, tak to musí být ti politici těch států, kteří tuto ochranu nezajistili a nezajišťují. Co se týče zbrojení, pak pouze upozorňuji, a to opravdu nejsem žádný vojenský jestřáb, ba právě naopak, že právě kolektivní obrana podle článku 5 Washingtonské smlouvy je levnější, než zajištění obrany neutrální země. Přesto a to s vámi souhlasím, se zhoršila bezpečnostní situace a existují nové hrozby, které si vyžadují protiopatření. Proto ten tlak na navyšování zbrojních výdajů. A mohu vás ujistit, že obrana země je jeden z nejdůležitějších atributů státu. Opravdu nejsem v táboře těch, kdo zbrojní výdaje pokládají za daň za demokracii či svobodu. Tohle je spíše záležitostí orgánů činných v trestním řízení, nicméně i svobodu a demokracii můžeme ztratit, například invazí cizích mocností a armád, jak tomu bylo v srpnu 1968. Tam jsme ztratili demokracii i svobodu na dlouhých 21 let. A opravdu si nemyslím, že výdaje na obranu země jsou vyhozené peníze oknem. Ovšem za předpokladu, že zvyšují schopnosti naší armády a jsou efektivně vynakládané.