Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2016 22:28:01 - frantanov

Chovancův "úřad pro boj za pravdu"

Dobrý den,

myslíte si, že je to pravé ořechové, co je třeba?
Jak dlouho bude trvat, než se za nepravé a neschválené názory na internetu, v hospodě a na veřejnosti budou udělovat tresty?
Že prý má nás chránit před ruskou propagandou.
Kdo nás tedy bude chránit před propagandou z druhé strany.
A neříkejte mi, že neexistuje proamerická propaganda.
Příklad z poslední doby. Po úmrtí F. Castra jsem stále dokola v ČT poslouchal, jak ti zlí Rusové umístili rakety na Kubě a jak ti hodní Američané je donutili rakety stáhnout.
Nikdo z reportérů ČT ale neřekl co tomu předcházelo - umístění amerických raket v Turecku, a také že po stažení raket z Kuby, byly tyto rakety z Turecka odstraněny. Tak to bylo při jednáních dohodnuto.
Nyní se dovídáme, že bude mít vojenská rozvědka takřka neomezený přístup k uživatelům internetu.
Orwell by měl radost, jak se trefil.
Nám občanům se zdá, že za hezkými slovy se zavádí cenzura a šmírování ve velkém.Je to salámová metoda - pomalu a jistě.
F. Novotný

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2016 11:19:24 - Ing. Antonín Seďa
 Já s vámi souhlasím, protože nikdy nic není pouze bílé nebo černé a často se zaměňují příčiny nad důsledky. Také propaganda, která je všudy přítomná, jde z obou stran sporu. A to, co je třeba je bojovat za vyváženost poskytovaných informací veřejnoprávními médii. Protože soukromá média vždy podporují názory vlastníka. Vždyť platí, koho chleba jíš, toho píseň zpíváš. Co se týká nového "úřadu pro boj za pravdu" , jak jste jej nazval, i když to bude pouze odbor, tak je nutno posuzovat podle výsledků jejich práce. A ta má být založena na zajištění bezpečnosti naší země a našich občanů. Jsme demokratická země, ale i naše demokracie může být ohrožena. A to ať zvenčí, tak zevnitř. To, co je potřebné, je zajistit kontrolu, aby tento odbor nebyl zneužíván v politickém boji či k omezování svobody občanů. Takže je důležitá i kontrola jeho práce.