Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.12.2016 11:36:48 - takjo

Interpelace na Sobotku.

Sobotka souhlasil s cestou Hermana na sraz sudetských Němců.Vidíme všichni požadavky různých institucí spojených s Němci na majetky.Mlčí se roli našich bývalých spoluobčanech před válkou a během ní.Myslíte si,že by ministr kultury Herman podpořil slovně či finančně takovou knížku s názvem Vyhnání Čechů s pohraničí-vzpomínky.?Může tento postoj předsedy strany ovlivnit voliče sociální demokracie?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.12.2016 12:09:06 - Ing. Antonín Seďa
 Na interpelacích jsem byl přítomen a poslouchal jsem pana předsedu vlády i předsedu ČSSD velmi pozorně. Velmi dobře zdůvodnil postoj vlády, která jasně deklaruje, že Benešovy dekrety jsou součástí našeho práva. Zároveň připomněl historické konotace. Také já nemám rád, když se snaží politici přepisovat historii. To je věcí historiků. A vracet se do dob studené války, jak to dělají současní komunisté je nejen trapné, ale ničemu nepomáhající. Německo je náš partner v EU a v NATO, je to náš největší obchodní partner a dnes jsou vztah mezi našimi národy nejlepší v historii. Proto si kladu otázku, komu současný stav nevyhovuje. Pokud někdo hodlá vydat jakoukoliv knížku, a já jsem se podílel na vydání a napsání knihy Legionáři s lipovou ratolestí III.díl, si může požádat ministerstvo kultury o dotaci. Opravdu nevím, zda ministr Herman by na vydání knihy přispěl, ale my jsme sháněli sponzory z privátní sféry. Postoj pana B.Sobotky je nejen logický a opírá se o historické události, ale zároveň je v souladu s politickým programem ČSSD. A je v zájmu ČR udržovat dobré vztahy se všemi našimi sousedy. Takže si nemyslím, že by uvedený postoj měl nějak negativně ovlivnit voliče sociální demokracie.