Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2016 10:42:25 - laco

Velký svátek demokracie

Italský premiér Matteo Renzi oznámil, že hodlá podat demisi podle výsledků ústavního referenda, ve kterém navržená jím reforma nezískala podporu občanů.
„Zítra odpoledne svolám zasedání rady ministrů a pak se vydám do Kvirinálského paláce a předám prezidentovi Republiky žádost o demisi," řekl Renzi na zvlášť svolané tiskové konferenci k závěrům plebiscitu. Nehledě na neúspěch jeho reformy v referendu, označil politik lidové hlasování za „velký svátek demokracie" a poznamenal, že je šťastný a hrdý na Itálii.
Dočkáme si i my v ČR "velkého svátku demokracie, t.j. schválení zákona o referendu, jehož přijetí je v parlamentu po mnoho let blokováno politickými stranami a to včetně ČSSD?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.12.2016 10:50:27 - Ing. Antonín Seďa
 Ne, odmítám že zákon o všeobecném referendu blokuje, jak píšete, ČSSD. Opak je pravdou a vy to samozřejmě víte. Není na politickém kolbišti jiná strana než ČSSD, která tolikrát navrhovala zákon o všeobecném referendu. A prozatím vždy neuspěla. Ale to nebylo její vinou, protože řada i koaličních partnerů z minulosti, nepokládá prvky přímé demokracie za potřebné a obává se možného zneužití. Já osobně podporuji zákon o referendu, takže mne nemůžete vinit z toho, že brzdím jeho přijetí. Zároveň však musím zdůraznit, že stát má za úkol zajistit bezpečnost své země a svých občanů, a tohle by nemělo být otázkou v referendu. Ostatně k návrhu komunistů na vystoupení z NATO jsem se již mnohokrát vyjádřil. Protože pokud řeknu A, měl bych říci i to B. A to, že to bude stát daňové poplatníky dvakrát či třikrát více finančních prostředků a těch 50 až 100 miliard korun musejí komunisté někde vzít. Takže je třeba se KSČM ptát, odkud to vezmou a zda nepodseknou zdravotní péči či výši důchodů.