Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2016 12:47:44 - nejsem xenofob

politický lžistream

Dobrý den,pane poslanče. Všiml jste si,že pokud někdo zahailuje na konzertu stříbrného slavíka,lžistream okamžitě spojuje tento projev s texty zpěváka,kdežto když nějaký muslim podřízne,znásilní či spáchá terorismus,ti samí okamžitě hlásají,že to s Islámem či migrační vlnou nemá nic společného. Vám se to nezdá jako pokrytectví největšího stupně?. Na toto lidé reagují negativně,proč to elity nechápou? Prý se společnost fašizuje a nevěří evropským hodnotám.... Vy se tomu divíte? Každej normální člověk to chápe,až na nějaké ministry kteří asi žijí ve skleníku,že?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2016 8:10:30 - Ing. Antonín Seďa
Rozumím dotazu, nicméně je nutno vycházet z platné ústavy a trestního zákona. Ty definují jako trestný čin "podporu" fašismu, což je možno brát i hajlování. Přesto žijeme v demokratickém státu a o tom, zda je to či není trestním činem, nakonec rozhodne nezávislý soud. Osobně jsem si nevšiml, že by násilí, teroristický útok či jiný čin nebyly kvalifikovány podle práva a zákonů České republiky. Přesto spojovat tyto trestné činy s islámem není přesné. To by odporovalo platné Ústavě ČR. Takže obecně platí, že každý trestný čin musí být po zásluze potrestán a to podle zákona. A pokud zákony platí, tak se musejí dodržovat. A nad dodržováním zákonů tu máme kromě soudu i orgány činné v trestním řízení.