Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2016 14:32:27 - pony123

Jak jste spokojen se staronový vedením

Jak chcete uspět, když nejste schopni sebereflexe? Co mají ministři společného s neúspěchem v podzimních volbách? Proč nezměníte vedení strany? Nač čekáte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2016 8:16:53 - Ing. Antonín Seďa
Vedení ČSSD se bude volit na příštím Sjezdu ČSSD , který se koná v březnu 2017 v Brně. Souhlasím s tím, že je nutná sebereflexe všech, kteří sociální demokracii řídí, ale na všech úrovních. Ono je strašně jednoduché ukázat na předsedu strany či širší vedení, ale sám se skrývat. Ministři byli součástí vlády a je zodpovědností pana předsedy vlády, zda s nimi byl či nebyl spokojen. A to, že vláda i samotní ministři ovlivňují veřejné mínění je zřejmé. Takže i u nich je nutno hledat spoluodpovědnost za volební neúspěch. Nicméně je důležité vše analyzovat a z chyb se poučit. Nemyslím si, že by současná výměna předsedy ČSSD byla přínosem. Sociální demokracie si plní svůj program a vláda plní programové prohlášení. Vždy, když byla ČSSD ve vládě, tak krajské volby úspěšné nebyly. Prostě proto, že voliči často vyvažují. A je nutno říci, že těch osm let krajských vlád také nebylo bez chyb. Platí totiž, že kdo nic nedělá, tak také nic nepokazí. A ono se to opozici docela dobře kritizuje, protože lidé mají velmi krátkou paměť, aby si připomněli politiku, kterou tady sedm let prosazovala česká pravice.