Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.12.2016 11:22:53 - Karsík

Žijeme ve virtuální realitě?

Prý nám FB nabízí příspěvky podle toho, o jaký obsah se zajímáte, takže pak vlastně lidé žijí v jakési virtuální realitě. Myslíte, že je tomu tak? A kde jinde, než z přímých odpovědí, se máme dozvědět pravdu? Z čeho vycházíte vy, když si třeba chcete udělat objektivní obrázek o nějaké problematice, které třeba tak úplně nerozumíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2016 13:02:29 - Ing. Antonín Seďa
To, že jsme obklopeni rozličnými dezinformacemi, propagandou či polopravdami nepochybuji. Nicméně stále jsem přesvědčen, že existuje většina zpráv pravdivých či podložených realitou. často se hovoří o virtuální realitě či bublině, kde žijí poslanci. Ale i poslanci jsou lidé, kteří chodí nakupovat, do hospod, za přáteli apod. Já osobně vycházím ze svých bohatých životních i pracovních zkušeností a když mám pochybnosti o pravdivosti nějakého tvrzení, tak hledám jiný zdroj, který mi tuto informaci potvrdí či nikoliv. Jinou otázkou je legislativní činnost, kde opravdu nemusím rozumět všemu. V tom případě se obracím na odborníky v daném oboru či si nechám zpracovat nějaký materiál či analýzu. Ale hlavně dostávám řadu podnětů, pokud se v návrhu zákona objeví nějaká podlost či záměr, který odporuje zájmu veřejnému. To pak přemýšlím, zda je to pravda či ne, snažím se jednat a získávat další informace a poté se rozhodnu. A přiznám se, že občas mě přesvědčí mí kolegové, kteří jsou garanti poslaneckého klubu k návrhům zákona a mají nejvíce informací. Prostě proto, že není fyzicky možné, aby jeden poslanec obsáhl celou projednávanou legislativu či řešenou problematiku.