Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.12.2016 22:33:35 - Damph

Neziskovky pašují migranty

Opravdu k tomu dochází, potvrdil to i europoslanec Zdechovský - neziskovky podle něj vozí migranty přímo z libyjských vod. Frontex jezdí pro migranty do mezinárodních vod a protože EU nemá vyjednané dohody o vracení migrantu se státy, vozí je do Itálie. A přestože se Frontex neustále chlubí tím že chytá pašeráky, ještě jsem neslyšel že by chytal tyhle pašující neziskovky, zřejmě neziskovkám stačí říct že to dělají kvuli záchraně lidí a je to. Tak co s tím, když se pašeráctví nechává být a ani agentura EU to nechce řešit?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2016 10:53:28 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za doplnění informace. Pokud tomu tak je, pak je něco shnilého ve státě dánském, jak říká klasik. Osobně jsem byl přítomen a to před lety, semináře na Sicílii, kolem "záchrany" uprchlíků. Již tehdy jsem nabyl přesvědčení, že vítězí humanita před bezpečností. Přitom máte pravdu, že země, odkud pocházejí migranti či přes které přicházejí do EU, nechtějí uzavřít smlouvy o navracení migrantů. Pouze Španělsko má svoji enklávu na africkém kontinentu a EU má jedinou smlouvu , a to s Tureckem. Frontex by měl a má za cíl chránit hranice schengenského prostoru a také by se tak měl chovat. A hlavně bojovat proti pašerákům a tomuto organizovanému zločinu, protože to zločin je. A je jedno, zda tento zločin konají obchodníci s lidmi či neziskovky. A pan europoslanec Zdechovský by měl interpelovat Evropskou komisi a příslušné orgány, protože tohle je jeho zodpovědností, jako člena Evropského parlamentu.