Mgr. Miluše Horská

  • BPP
  • Pardubice
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.05.2012 9:35:29 - Kristýna Krobatová

odpověď na dotaz

Paní senátorko, pan Pithart se obává, že současná politická situace může vést až ke krajním řešením, jako jsme zažili v roce 1948, kdy vznikla Národní fronta. Jak byste situaci hodnotila Vy? Souhlasíte s ním? A co říkáte na současnou vládu? Podle mě měla je to podvod na voliče

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2012 8:38:24 - Mgr. Miluše Horská

Dobrý den,

ano, souhlasím. Lidé volají po spravedlnosti a čekají „spasitele“, potřebují a chtějí zažít pořádek, třeba momentálně formou přímé volby prezidenta. Může být otázka času, kdy se objeví charismatický vůdce s vyhraněným názorem a lidé napříč spektrem zvednou dlaň. Občanská nespokojenost může být zneužita k šarvátkám. Vláda se chová velmi arogantně, lidem chybí gesta, která by dala najevo, že národ musí šetřit jako celek, nikoliv jen část obyvatel. Politici často mění rétoriku. Ke změně reality je potřeba kontroly občanské společnosti, hlídání si „svých“ záležitostí v místě, kde žijeme nebo podle svých zájmů, znalostí, možností. Bez občanské angažovanosti se „zázrak“ konat nebude. Je nutné se slučovat v různé spolky a hájit zájmy, které přinesou užitek i pro širší celek. Můžeme se poučit z Německa i jiných zemí a i u nás jsou lidé ochotni pracovat nejen pro výdělek. Je nutné ve svém okolí působit poctivě a nutit výstupy kontrolovat. Volič se může cítit právem podveden, ale neměl by házet flintu do žita.

Děkuji za dotaz.

Miluše Horská