PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.12.2016 15:20:39 - lukas.konecny

Vysílat předsudky lze jen proti bělochům a křestanům, ne proti romům a muslimům, říká zákon

Podle zákona o TV vysílání &32) písmena l) nelze vysílat předsudky proti rasovým a etnickým menšinám ( mj. Romové) a náboženským menšinám ( muslimové). Co není zakázáno, je dovoleno, tedy logicky lze vysílat předsudky jen proti rasové a etnické většině ( bělochům) a náboženské většině ( křestanům).

Já tohle považuju za ještě nebezpečnější než islámskou propagandu na českých základních školách. Televize má velký vliv a pokud se zakazují vysílat negativní zprávy o menšinách a vysílají se jen negativní zprávy o běloších, tak to pak vytváří pokřivený obraz, že běloši jsou ti zlí a romoví nebo muslimové jsou oběti. Myslím, že je to umyslná snaha vytvářet v běloších pocity viny.
Přitom statisticky mají romové a muslimové asi 6-10x větší kriminalitu než bílí češi, takže reálně je to opačně. Co tak navrhnout zrušení tohodle paragrafu? - stejně je jasně protiustavní. Spolu s ním můžete zrušit i písmeno c) o "šíření nenávisti". Pod to schováte cokoli - taková obdoba Pobuřování. Co myslíte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.12.2016 18:44:11 - PhDr. Zdeněk Soukup
 Veřejnoprávní ani ostatní média nemají šířit předsudky proti nikomu. Musím Vám ovšem dát za pravdu, že právě tento princip média nerespektují.