Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.12.2016 22:35:41 - takjo

Sliby

Předseda Čssd Sobotka v rámci své ofenzivy přilákat voliče slibuje razantní pomoc mladým rodinám a důchodcům.Pokud nebudeme volit tuto stranu,pak si tyto skupiny voličů vlastně mohou samy zato,že tyto sliby nebudou naplněny.Je možné mu věřit,že to myslí vážně?Můj důchod stagnuje už tolik roků a tři stokoruny jsou výsměch.Vybrané skupiny našich občanů si přijdou navíc o několik tisícovek,vám to sociálním demokratům nepřijde nespravedlivé?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.12.2016 11:28:26 - Ing. Antonín Seďa
Sociální demokracie je garantem toho, že se spravedlivěji rozděluje národní bohatství. ČSSD dostala do programového prohlášení vlády 70% svého volebního programu. Ano, nepodařilo se tam dát sektorové daně, zvýšení korporátních daní či revizi církevních restitucí. To je ovšem problém koaličního vládnutí s KDU-ČSL a zejména s ANO 2011. Na zvyšování důchodů, platů ve státní a veřejné sféře či snižování daní u těch zaměstnanců, kteří berou nižší než průměrnou mzdu (a těch je 75% v zemi) je nutno mít finanční zdroje. Proto jsme před volbami v roce 2013 jasně řekli, kde vezmeme 65 miliard Kč. Pan A.Babiš stále hovoří o tom, jak dobře vybírá daně a také slíbil ušetřit 200 miliard korun. Ovšem prozatím neudělal téměř nic. Zvašování dańových příjmů je pouze z 20% dílem lepšího výběru daní, zbytek je následkem růstu HDP. ANO 2011 stále hovoří o tom, že oni šetří a ČSSD rozhazuje. Ale opak je pravdou, protože zvyšování penzí či platů není o rozhazování, ale o spravedlivějším přerozdělování národního bohatství. Pan ministr financí je v každodenním střetu zájmů, protože on nechce zvýšit daně firmám, ale naopka chce nulové zdanění dividend. Proč asi? co se týká penzí, sociální demokracie prosadila proti vůli A.Babiše průměrný růst důchodu o 300Kč. Ano, stále je to málo, ale to je číslo, které podpořili i Lidovci proti ANO 2011. A víte dobře, že jsme změnili zákon a vládě to dnes umožňuje nyvýšit penze o více, než je inflace. ČSSD podporuje zajištění obrany a bezpečnosti, takže i zde je růst rozpočtů pro navýšení personálu. Podobně je na tom zdravotnictví či školství. Nejde tolik o "vybrané" skupiny, ale o skupiny, které jsou za vlád pravice biti, protože se neumí bránit. Jsou to senioři, zdravotně postižení či rodiny s dětmi. To je dlouhodobá politika sociální demokracie a je dobře, že s ní jdeme i proti našim koaličním partnerům. Takže ano, já předsedovi ČSSD a premiérovi věřím. Chceme spravedlivější společnost. Na tom není nic nepochopitelného.