Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.12.2016 14:50:35 - Drahuše

Co s lidmi, kteří nechtějí pracovat a jen pobírat sociální dávky a krást ?

Dobrý den,
chci se zeptat, co s lidmi, kteří nechtějí pracovat, byť zdravotně mohou, ale nechtějí a chtějí využívat všech sociálních systémů? Jaké máte řešení pro tyto lidi ? To na ně máme vydělávat? Jakým právem nás vláda okrádá ? Solidarita - nevynucená pomoc, ale pokud je něco nařízený, vynucený, povinný, není to solidarita, ale diktatura - otroctví. Žijeme v otrokářské společnosti? Čím dál více mi to tak připadá. Viz. Itálie - nemají kam dávat nelegální migranty, tak zkonfiskují byty, domy, hotely a dají tam migranty, takže jaká solidarita? Ty lidi si na to vydělali a stát jim to vezme? Jakým právem? Nebo romové zdevastují byty a dostanou nový za daně ostatních poplatníků? To není solidarita ani pomoc, ale okrádání pracujících lidí - otroctví. Pokud toto politici dovolí, jsou otrokáři, nemyslíte si ? Kolik každý průměrný občan zaplatí na veškeré dani státu za rok ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2016 11:45:25 - Ing. Antonín Seďa
 Stát žije pouze z daní , poplatků či ze zisků svých státních firem. Takže pokud chcete zajistit obranu, bezpečnost a veřejné služby, tak daně je nutno platit. Existují dvě cesty. Cesta pravice a A.Babiše, kdy se snižují daně, ale zvyšují zisky privátních firem a trochu i mzdy a platy. Na straně druhé se zhorší kvalita a dostupnost veřejných služeb. A ty si postupně každý musí platit sám. Týká se to hlavně zdravotnictví a školství. Cesta druhá je solidární a spravedlivější společnost, kdy ti bohatší se dělí o své zisky a poté stát hradí veřejné služby. Tím se snižuje chudoba a zvyšuje se kvalita života pro většinu společnosti. Tohle je cesta a politický program sociální demokracie Co se týká receptu na ty, kteří mohou, ale nechtějí pracovat. Prostě kumulace sociálních dávek musí být daleko menší, než mzda (cca max. 70% v neprospěch dávek). Cestou je zvyšování minimální mzdy, zvyšování odpočtů u zaměstnanců, zvyšování mezd a platů. Na některá opatření má stát větší a na některá menší vliv. Ale to je jediná cesta. Pravice i ANO 2011 chtějí pokračovat v cestě malých příjmů zaměstnanců, což ovšem znamená cestu k stále většímu rozevírání pomyslných nůžek, mezi těmi bohatými a těmi chudými. To se ukázalo například při řešení finanční a ekonomické krize, kdy pravice přesunula náklady krize na seniory, osoby zdravotně postižené či na zaměstnance. A tak jako každý zákon, je třeba nalézt mechanismus, pro jeho vymáhání a kontrolu. A to je snad největší problém ve vztahu k zneužívání sociální pomoci či obchodu s chudobou.