Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2016 15:01:02 - Vincent L.

Školství 2

Dobrý den,
děkuji za odpověď, ale problém u řemesel - "učňovkých učilišť "způsobila vláda. Prodala - zprivatizovala Škodovku, zničila jí v Klatovech, kde bylo zaměstnáno mnoho lidí a nahradilo jej shluk obchodních nadnárodních korporacích, kde zisky tečou mimo ČR. Tím se možnosti žáků z učilišť znemožnila praxe a možný další vývoj v technické profesi. Místo, aby jste si vážili výrobních společností - tak je nahrazujete nadnárodními korporacemi, kde jsou lidi zaměstnávány za almužnu a zisk jde mimo ČR. Proč stát místo dotacích neziskovkám nepostaví výrobní továrny na výrobky, které nejvíce dovážíme - vlastní výrobu ? Nebo vytvoří hospodářské farmy? Víte, že by v případě války vesnice neuživily města? Zlikvidovali jste hospodářství i zemědělstvím dovozem plodin - kvótami na cukr a další plodiny, takže se stalo to, že cukr dovážíme. Pokud jsme ve spolku, který nás poškozuje, tak je nutno z tohoto spolku odejít. Víte, jak by dnes dopadla Praha či Brno? Lidi by umřeli hlady!Je třeba změna!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2016 16:41:18 - Ing. Antonín Seďa
 Předně stát, potažmo vláda si nemůže dělat co chce. Ano, i já mám problém s provedenou privatizací z devadesátých let, zejména s ohledem na energetiku či vodárenství. Co se týká nadnárodních společností, tak ty opravdu odvádějí zisky za hranice. Ekonomové říkají, že to je daň za kapitalizaci jejich investic u nás. Což je možné, nicméně již je načase tyto zisky zdanit či zvyšovat mzdy zaměstnanců. A také souhlasím, že by se měly podporovat firmy s inovacemi a s přidanou hodnotou, a ne pouze montovny. Současná vláda, přes častou kritiku, napravila řadu pochybení minulých pravicových vlád. Jde cestou zvyšování platů, minimální mzdy, penzí a podporuje investice, čerpání z EU , zvyšuje platby za státní pojištěnce zdravotním pojišťovnám apod. Jistě, z pohledu ČSSD lze dělat více, ale jsme ve vládní koalici, kde ANO 2011 odmítlo a stále odmítá sektorové zdanění či zvýšení korporátní daně. Tím by se zisky, které odcházejí do zahraničí snížily. Taktéž je potřeba se podívat na soběstačnost země v zemědělské produkci, zejména v mase apod. Těch problémů je stále ještě mnoho k řešení. Ale je třeba dodat, že žádná jednoduchá řešení neexistují, protože nic není černé či pouze bílé.