Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2016 18:02:05 - Jan Krupina

??? zvýšení korporátní daně ??? krátká pamět ? demagogie pololži ?

proč se nepřiznáte že jste korporátní daně snížili vy v roce 2004 a 2005 v objemu 40 mld / rok a na to
použili prostě - "sprostě" 40 mld co jste "vyšlohli lidem" se změnou sazeb DPH při vstupu do EU......
Tehdy byl Sobotka ministrem financí coby "sociálně demokrad" , a ČSSD to snížení opravdu dělat nemusel...Nevymlouvejte se že jste museli že byli v středopravicové koalici s KDU a US a "ryli jste držkou" zem jak pravil o vydírání lidovců Škromach. Teď vás tísní zase (AntiChina + Sudeten) a jak vidím budete rýt zase držkou zem , ale tentokrát na politickém, krchově .
Tolik k vaší odpovědi : http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Antonin-Seda-243/otazka/Skolstvi-2-107771

No a k tomu školství , Buzková a státní platby do soukromých škol ....to bylo doslova "skryté podrazácké postupné privatizování školství" : vy si myslíte že "ELITY" budou mít snahu o dobrou úroveň škol ...když mohou chodit do privátních se státní dotací. Zkrátka ,státní prachy by něměly jít do soukromých škol.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.12.2016 14:07:13 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za komentáře. Ano, tehdy v rámci programového prohlášení vlády jsem snížili korporátní daně. Vyvolalo to velkou kritiku uvnitř našeho poslaneckého klubu, nicméně pokud si vzpomínáte, pak vládní koalice měla pozte 101 hlasů a byla velmi jednoduše vydíratelná menšími koaličními stranami. V té době se také chtělo podpořit domácí firmy z hlediska konkurenceschopnosti, právě z důvodu vstupu ČR do EU. Nicméně dnes je situace jiná, protože ČR je v hospodářském růstu a mimo zemi se odvádí několik set miliard korun. Tyto peníze je nutno snížit a investovat do mezd a do inovací. Nemusí se pouze jednat o zvýšení korporátní daně či zavedení daně sektorové, ale například lze zvýšit daňové odpočty pro inovace a investice.
Co s etýká školství, takfinancování soukromých škol nezavedla ministryně Buzková, ale dřívější pravicové vlády. To, co pokládám za chybu naší ministryně, byla velká podpora víceletých gymnázií a malá podpora učňovského školství. Nicméně tehdy byla i jiná situace a jiná poptávka po ekonomech, právnících apod. Proto také tvrdím, že je nutno nastavit motivační systém, ve kterém budou zapojeny nejen školy, ale i samotní podnikatelé. Souhlasím s tím, že by soukromé školy měly dostávat daleko menší peníze na studenta, než školy veřejné. Ale v současné koalici s Lidovci to nebude možné prosadit, protože iu nich se to týká církevních škol.