Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.12.2016 18:11:22 - takjo

Polemika

Odpověděl jste,že slibům, které nyní Sobotka dává občanům věříte.Pokud však nebudou naplněny,jako kupříkladu revize restitucí,mohou za to dle Vás lidovci,kteří nebyli vstřícní.To svědčí o malé prozíravosti vedení ČSSD.Proč s nimi tedy chodíte do vlády?Komunisté by vás podpořili.Jak to tedy chcete potom udělat s těmi sliby,když vám to zase pokazí ANO.Měli jste přes 30% a teď?Asi jste málo zásadoví.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.12.2016 13:58:46 - Ing. Antonín Seďa
Předně chci říci, že každá politická strana by měla mít svůj politický program, kterým oslovuje voliče. V poměrném systému je opravdu těžké získat více jak 50 procent mandátů a proto povětšinou existují vládní koalice. A ty pak mají vládní programové prohlášení, které je průnikem programů. ČSSD měla nejen 30%, ale i 35%, ale měla i 4% či 6%. Nemyslím si, že sociální demokracie je málo zásadová, ale pokud je vládní stranou, tak má zodpovědnost za osud země. Otázku restitucí jsem opakovaně vysvětloval, takže se k nim dnes vracet nebudu. Nicméně programové prohlášení současné vlády obsahovalo více jak 70% programu sociální demokracie a troufám si tvrdit, že většina je splněna. Nicméně souhlasím s tím, že je také důležité, jakým způsobem byly jednotlivé programové body splněny a tady připouštím, že v řadě z nich muselo dojít na kompromisní řešení. Nemáte pravdu v tom, že by nás komunisté podpořili, protože v řadě případů hlasují s ANO 2011 či s pravicovou opozicí. A rozhodně se s nimi neshodneme v otázkách zahraniční politiky, takže jakákoliv vládní koalice s KSČM nyní nepřichází v úvahu.