Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2016 13:05:17 - Lizziee

Ministerstvo propagandy

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor ohledně nově zřizovaného odboru MV na sledování zahraniční propagandy. To budou tajné služby sledovat různé weby a kdo je čte? Přeci skutečnost, že čtu nějaký web ještě neznamená, že s jeho obsahem souhlasím, lidé si často rádi přečtou různé úhly pohledu a sami vyhodnotí co jim připadá jako pravda a co ne. To snad bude zakázané, bude pouze jedna pravda, kterou si budeme myslet a jen jedny oficiální zdroje, které budeme moci číst? Člověk si rád přečte různé názory a postoje a přitom s nimi nemusí souhlasit. Více pohledů a přemýšlení o nic člověka obohacuje a nutí ho k přemýšlení. I to bude trestné? Děkuji za Váš čas.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.12.2016 16:50:35 - Ing. Antonín Seďa
Rozhodně nejde o sledování občanů či o omezování jejich názorů. Jde spíše o hledání médií, které jsou financovány a provozovány s cílem oslabit demokracii v naší zemi. Tohle by mělo být v zájmu občanů ČR, protože stát musí zajistit bezpečnost a nezávislost naší země. Za to si orgány , které to mají v popisu práce platíme. Takže je důležitá kontrola, s tou souhlasím a proto ji navrhuji zvyšovat. Nicméně s možnostmi hybridních válek a sílící propagandy je nutno přijímat opatření, která zajistí tuto bezpečnost. A nejedná se pouze o informace či dezinformace ze strany RF, jak často slyším, ale i z pohledu islámského fanatismus či extrémního nacionalismu. Podle mého názoru stačí používat selský rozum, ab člověk věděl, čemu má či nemá věřit.